Jubilejne nagrade za člane sindikata v javnem sektorju

Navodilo za vnos novih vrst obračuna za izplačilo jubilejnih nagrad za člane sindikata v javnem sektorju.

Glede na to, da morate članom sindikata izplačati jubilejne nagrade na ločenih šifrah za javni sektor, si je potrebno v sistemu obračuna te šifre odpreti.

To storite na naslednji način:
Šifranti…Sistem obračuna…Vrste obračuna
Šifrant sortirajte po šifri J. Najprej preverite, katera je prva prosta šifra v vašem sistemu obračuna. V našem primeru je to J65 (pri vas je to lahko druga šifra, če imate to mogoče že zasedeno). Nove šifre boste vzpostavili tako, da boste obstoječo šifro kopirali v novo in tam spremenili šifro, na katero morate poročati v ISPAP. To storite tako, da se postavite na šifro J02 – jubilejna nagrada 10 let in kliknite na ikono.Ustvaril se bo zapis nove vrste obračuna. V polje Šifra vrste obračuna morate vpisati šifro, na kateri boste imeli novo vrsto – to je prva prosta šifra v skupini J. V Naziv vrste obračuna dopišite besedilo – sind. (polje je omejeno z vnosom znakov). Obvezno popravite šifro v polju Šifra vrste izplačila v javnem sektorju. Potrdite. Ob potrditvi program vpraša še za konitranje. Ne glede na to, ali imate kontiranje urejeno ali ne, kliknete na Da. Vnos nove vrste je tako zaključen.Na enak način se potem postavite še na šifro J03 in kopirajte v novo vrsto obračuna, na kateri uredite nastavitve za jubilejno nagrado za 20 let.Ter nato še na šifro J04, kopirajte in uredite nastavitve za jubilejno nagrado za 30 let.Na vseh teh vrstah obračuna se obračunava jubilejna nagrada za člane sindikata, izplačana do uredbe.

Dodati je potrebno še vrste obračuna za izplačilo jubilejne nagrade nad uredbo. Postavite se na šifro J24 in kopirajte v novo vrsto obračuna, na kateri uredite nastavitve za jubilejno nagrado za 10 let za sindikalista - obdavčeno. V polju Naziv vrste obračuna morate besedilo kar precej skrajšati, da boste imeli v nazivu prave informacije.Kopirajte še šifro J25 v novo šifro za jubilejno nagrado za 20 let za sindikalista – obdavčeno. Kopirajte še šifro J26 v novo šifro za jubilejno nagrado za 30 let za sindikalista – obdavčeno. Jubilejne nagrade nad uredbo se sicer v ISPAP ne poročajo, je pa prav, da so izplačane na pravilnih šifrah.

V tem prispevku