Vnos strank iz javne baze

iCenter podpira dva pripomočka za dodajanje stranke prek javnih baz. Prvi pripomoček je dostopen prek ikone globusa na šifrantu stranke. Pripomoček išče po treh ločenih bazah Slovenije, Hrvaške ali Srbije. Bazo po kateri bi radi iskali izberemo s pomočjo spustnega seznama, desno od ikone globus. direktnim klikom na globus iščemo po zadnji izbrani javni bazi.

Odpre se nam okno za iskanje po javni bazi. V zgornjem delu po podatki za iskanjeIščemo lahko po nazivu, naslovu, davčni številki, matični številki ali transakcijski številki.Med rezultati iskanja označimo željeno stranko in uporabim gumb izberi. Odpre se nam zavihek podrobnosti z bančnimi računi, kjer lahko izberemo privzeto banko. Z izbiro gumba potrdi, se podatki prenesejo v šifrant stranke iCentraIzpolnijo je naslednja polja. 

Javna baza VIES

V bazi VIES (VAT Information Exchange System) se nahajajo podatki registriranih podjetjih za večino držav Evropske unije. Za prenos podatkov iz baze je potrebno vnesti polji Država in Davčna številka ter uporabiti gumb Vies.V kolikor pred iskanjem nimamo vnesenega polja država ali polja davčna številka, je gum Vies onemogočen. 

V kolikor zadetkov za davčno številko znotraj izbrane države ni, nam sistem prikaže opozorilo.V kolikor je davčna številka podjetja pravilna, vendar tega podjetja ni v bazi, nam sistem prikaže opozorilo.V kolikor zadetki za davčno številko znotraj izbrane države so, se iz baze VIES napolnijo naslednji podatki.Podatki v bazi VIES so strukturirano tako, da hišne številke ni možno zapisati v svoje polje, ampak se priključi naslovu. Hišno številko je potrebno prepisati ročno.

V tem prispevku