Prepoved dvojnega koriščenja obrokov

Z novejšimi verzijami je možna prepoved dvojnega koriščenja obrokov na kuhinjskem pultu.

Prepoved se omogoči s kljukico v nastavitvah programa.

 

V prejšnjih verzijah smo že imeli možnost »Upoštevaj neprijavljene koriščene storitve«, ki na kuhinjskem pultu, v primeru, da v nastavitvah ni kljukice, ne dovoli postreči obroka neprijavljenemu otroku.  Prijavljen otrok, pa je vseeno lahko prevzel dva obroka. Posledično sta se mu oba prevzeta obroka tudi zaračunala. Z zadnjo verzijo pa smo dodali možnost  prepovedi dvojnega koriščenja obrokov, ki nam tudi v primeru, ko je otrok prijavljen na obrok, ne dovoli dvojnega koriščenja obroka.


Spodaj je prikazano nekaj primerov opozoril, glede na nastavitev kljukic.

Primer nastavitve brez kljukice »Upoštevaj neprijavljene koriščene storitve« nam v primeru, ko pride otrok prevzeti obrok javi opozorilo:


Primer nastavitve s kljukico »Upoštevaj neprijavljene koriščene storitve« nam v primeru, ko pride otrok prevzeti obrok javi opozorilo:


Primer nastavitve brez kljukice »Prepoved dvojnega koriščenja obrokov« nam v primeru, ko pride otrok drugič prevzeti obrok javi opozorilo:


Primer nastavitve s kljukico »Prepoved dvojnega koriščenja obrokov« nam v primeru, ko pride otrok drugič prevzeti obrok javi opozorilo:V tem prispevku