POZOR glede sumljivih sporočil s strani lažnega pošiljateja

Pozdravljeni. 


V teh dneh so nekateri Saop uporabniki prejeli sumljivo sporočilo, ki se lažno predstavlja, da je poslano s strani podjetja Saop. Svetujemo vam, da ste na takšna  sporočila pozorni in jih nemudoma izbrišete. Pomembno je, da v nobenem primeru ne klikate na povezave v besedilu, ki bi lahko ogrozile varnost vaših podatkov in podatkov vaše organizacije. 

Kako prepoznati potencialno nevarno sporočilo?

  • sumljiv pošiljatelj 
  • neustrezen slog nagovora 
  • slovnične nepravilnosti v besedilu 
  • neustrezni oz. neuradni e-mail naslovi pošiljatelja, ki jih ni mogoče povezati z nobeno specifično organizacijo (npr. gmail.com) 
  • sumljive in potencialno nevarne povezave v besedilu 


Primer takšnega elektronskega sporočila prilagamo spodaj. Zaradi varovanja osebnih podatkov uporabnika so nekatera polja na sliki skrita. 

Kako prepoznati varna sporočila s Saopa?

Vedno preverite pošiljatelja. Varna Saop sporočila z informativno vsebino prihajajo iz e-mail domen saop.si, saop.hr, saop.rs in minimax.si, minimax.rs, minimax.hr.
 
Če ste morda v dvomih, ali je prejeto sporočilo legitimno ali ne, nas za dodatna pojasnila oz. pomoč lahko kontaktirate na info@saop.si ali 05 393 40 00.
 
Še naprej ostajamo pozorni in izvajamo vse potrebne ukrepe, da vam in vašim organizacijam zagotovimo visok nivo varnosti. 

Lep pozdrav,
Ekipa Saop 

V tem prispevku