Paketno odklepanje plačilnih nalogov

V Plačilnem prometu v preglednici poslanih plačilnih nalogov je omogočeno paketno odklepanje poslanih plačilnih nalogov. 

V preglednico je dodan stolpec Paket, kamor se zapiše številka poslanega paketa. Številka je sestavljena iz leta, meseca, dneva in zaporedne številke paketa (npr. številka paketa 20200717001 pomeni: leto 2020, mesec 07, dan 17 in zaporedna številka paketa 001).

Stolpec Paket v preglednico dodamo tako, da se z miško postavimo na poljubno polje v preglednici, kliknemo na desni gumbek na miški in izberemo izbira stolpcev. Na levi strani poiščemo naziv Paket in ga s puščico v desno premaknemo na desno stran, kjer vidimo naš izbor polj, ki se nam prikazuje v preglednici plačilnih nalogov. 

Paket odklenemo tako, da se postavimo na vrstico, ki vsebuje številko paketa katerega želimo odkleniti, kliknemo desni gumbek na miški in izberemo možnost Odkleni paket (kot prikazuje zgornja slika). Odpre se nam novo okno, kjer imamo v preglednici vse naloge, ki so zajeti v paketu. S klikom na ikono  se nam odklene celoten paket.Ko je paket odklenjen, se vsi nalogi ki so bili v paketu premaknejo med označene naloge za plačilo.

V tem prispevku