Dodatni status artikla

Na zavihku »Prodaja« poleg oznake aktivnosti artikla je polje za določitev dodatnega statusa. Izvedeno preko spustnega menija z vnaprej določenimi novimi statusi. Novi statusi artikla ne spreminjajo pomena dosedanje lastnosti »Oznaka aktivnosti«, t.j. če je artikel označen kot »neaktiven«, potem možnost izbiranja in vnosa takega artikla ni spremenjeno. Privzeta nastavitev novega statusa je »prazno« - program bo deloval na dosedanji način. Novi statusi: »R« - Razvojni artikel in »O« - Odprodaja.Z uvedbo statusa artiklov je v programih, kjer je izdaja blaga uvedena kontrola: če je status artikla »R« se ga ne da prodati. To praktično pomeni, da program deluje enako, kot če je artikel neaktiven.
Če je artikel za odprodajo status artikla = »O«, je artikel blokiran – se ga ne da prejemati. Program deluje, kakor da artikla ni v šifrantu.

*** Navodila pripravljena z različico iCentra 2018.10.000, z naslednjimi dopolnitvami programa se navodila lahko spremenijo v skladu z objavljenimi novostmi na spletni strani: http://help.icenter.si/sl/zgodovina-razlicic in http://podpora.saop.si/ .

V tem prispevku