Sprememba statusa inventure

V Materialno skladiščnem poslovanju in Trgovini na drobno je na voljo funkcionalnost s katero onemogočimo spreminjanje podatkov na inventuri in preprečimo neželeno knjiženje inventurnih razlik po tej inventuri.

V praksi se pri izvajanju inventur občasno zgodi, da inventura iz takšnih ali drugačnih razlogov ne uspe. Neuspele inventure smo pustili s statusom 'Pripravljen'. Zgodi se, da tako inventuro nekdo pomotoma knjiži kar pripelje do neljubega zapleta, ki zahteva ustrezen poseg.

Na voljo je funkcionalnost 'Sprememba aktivnosti inventure'. Do te opcije pridemo z ustrezno ureditvijo varnostnega sistema ter desnim klikom na izbrani inventuri.

V varnostnem sistemu je potrebno operaterju ali skupini le-teh dodeliti pooblastilo 'MSP – Inventure, preglednica: Sprememba aktivnosti' za urejanje aktivnosti inventure v modulu Materialno skladiščno poslovanje oziroma 'TDR – Inventure, preglednica: Sprememba aktivnosti' za urejanje inventur v modulu Trgovina na drobno. 
Pooblastilo na izbranem operaterju / skupini mora biti omogočeno.Na inventuri katero želimo onemogočit za nadaljnje delo brez knjiženja izberemo desni miškin klik ter izberemo opcijo 'Sprememba aktivnosti inventure'. Ob izbiri se odpre okno, kjer je pred napisom 'Oznaka aktivnosti' kljukica. V kolikor je kljukica vidna je inventura aktivna v kolikor pa jo odmaknemo pa se inventura onemogoči. Izbira postane veljavna ob kliku na gumb 'Potrdi'. Onemogočena inventura se obarva v sivo ter poleg vpogleda ne ponuja vnosa ali spremembe podatkov.
Postopek je enak tudi za inventure v modulu Trgovina na drobno.

*** Navodila pripravljena z različico iCentra 2017.15.000, z naslednjimi dopolnitvami programa se navodila lahko spremenijo v skladu z objavljenimi novostmi na spletni strani: http://help.icenter.si/sl/zgodovina-razlicic  in http://podpora.saop.si/  .

V tem prispevku