Uvoz naročila v eSlogu

Kadar nam kupec pošlje naročilo v eSlog-u, ga lahko uvozimo preko naročila kupcev v NDK-ju. Uvoz naročila je možen samo, če je pripravljen skladno z dokumentacijo enostavne dobavnice, ki je na razpolago na spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije (https://e-slog.gzs.si/vsebina/28211).

Minimalni podatki, ki morajo biti vpisani na artiklu 

V tem primeru morajo biti izpolnjeni spodaj prikazani podatki (poleg šifre, naziva, merske enote in stopnje DDV, ki jih program že sedaj zahteva, kot obvezne, je obvezna tudi črtna šifra):

Opomba: Šifrant artiklov mora biti usklajen med prodajalcem in kupcem. Če imamo artikel pod določeno Šifro oziroma pod določeno Črtno šifro, jo mora imeti tudi kupec pod to isto šifro. V kolikor bo na drugi strani kupec na dobavnico vnašal šifre, ki jih mi nimamo v našem šifrantu (niti pod Šifro, niti pod Črtno šifro), program ne bo javil nič ali kar je še slabše, če imamo pod to šifro, katero navaja kupec, mi shranjeno nekaj drugega, nam bo ponudilo napačen artikel. Na primer - v mojem primeru je šifra artikla v mojem šifrantu 0000000000092 za artikel 'Pisarniški stol'. V kupčevem šifrantu pa je recimo šifra 0000000000092 za 'Pisarniška miza'. In ko nam bo naročil 'Pisarniško mizo', se pravi šifro 0000000000092, mu bomo mi dostavili 'Pisarniški stol'. Zato se priporoča uporabo črtne šifre oziroma EAN kode artikla, ker v tem primeru je ta številka unikatna za artikel. Če pa imate v šifro artikla že vpisano EAN kodo, potem pa je ta že unikatna in ni potrebno posebej vpisovati še v polje Šifra artikla. 

Uvoz naročila v eSlogu

Dobavnico v eSlogu uvozite v modulu Naročila dobaviteljem in kupcem -> Naročila kupcev. Vnesete dokument naročila kupca:


Dokument odprete in izberete zavihek Vrstice. Kliknete na gumb 'Čarnovnik za uvoz':


Odpre se nam okno 'Uvoz vrstic v naročilo', kjer dodamo kljukico 'e-Slog', v polje Datoteka vpišemo pot, do datoteke, katero želimo uvoziti in kiknemo Uvozi:

Opozorilo: Uvozijo se samo vrstice, katere imajo ustrezno vnesene šifre artiklov. Program nam prikaže, kako je uspel prebrati iz datoteke. Tukaj lahko preverimo, če je zajelo vse artikle in če jih je zajelo pod pravimi šiframi oziroma nazivi:

S klikom na gumbse uvozijo vrstice v naročilo kupca:


V tem oknu lahko še ročno popravimo, če se je kaj uvozilo narobe, vendar moramo paziti, da smo skladni z naročilnico dobavitelja.

V tem prispevku