Priprava naročila v eSlogu

eSlog naročilo je namenjeno lažji komunikaciji med kupcem in dobaviteljem. Naročila v tej obliki so pripravljena skladno z dokumentacijo enostavnega naročila, ki je na razpolago na spletni strani eSLOG – Elektronsko poslovanje slovenskega gospodarstva | Epos - Center za e-Poslovanje Slovenije. Osnovni nosilec informacije o artiklu je črtna šifra artikla.

Osnovno naročilo

Minimalni podatki, ki morajo biti vpisani na artiklu

Za enostavno naročilo se v SAOP programu smatra naročilo osnovnih enot, torej brez pretvornikov pakiranja. V tem primeru morajo biti izpolnjeni spodaj prikazani podatki:


Črtna šifra in veljavni nabavni cenik zadostujeta za vpis osnovnega naročila dobavitelju.

Izdelava osnovnega naročila


Iz vpisanega naročila lahko, na podlagi spodaj prikazanih korakov, izdelamo eSlog naročilo.V izbrani mapi se pripravi datoteka, ki poleg podatkov o naročniku in dobavitelju, vsebuje podatke o naročenem artiklu. Podatki o artiklu so na spodnji sliki, za lažje razumevanje, označeni s puščico

Naročilo s podatki dobavitelja

Podatki, ki morajo biti vpisani na artiklu, če želimo izdelati naročilo, ki bo vsebovalo tudi dobaviteljeve podatke.

V primeru, da želimo dobavitelju, poleg osnovnih podatkov (črtne kode, količine in cene), posredovati tudi podatke iz dobaviteljevega šifranta (šifro, katero uporablja dobavitelj), moramo ta podatek izpolniti s klikom na gumb Za strankein slednjem spodnjim korakom.
Naročilo s tem dodatnim podatkom sedaj poleg črtne kode in naše šifre vsebuje tudi dobaviteljevo šifro.

V tem prispevku