Izračun osnov za boleznino z izvzetimi dodatki – dopolnjeno obvestilo 24. 2. 2021

Z verzijo iCentra 2021.03.001 z dne 22.2.2021 smo v Obračunu plač dopolnili izračun osnov za boleznino po navodilu ZZZS, ki predpisuje izvzem nekaterih dodatkov, razen C070. V tej verziji je dopolnitev izračuna urejena tako, da C070 pravilno ni izvzet.

Izračun je spremenjen samo za vse tiste uporabnike, ki ste v letu 2020 zaposlenim izplačali dodatke, ki jih je ZZZS določil, da se ne vštevajo v osnovo za boleznine.

V zgoraj omenjeni verziji je urejeno neupoštevanje šifre vrste izplačila v javnem sektorju C070 v primeru izločanja izvzetih dodatkov pri izračunu osnov za boleznine.

Če si podatkov še niste ročno uredili, morate za pravilen izračun osnove za boleznine po namestitvi verzije ponovno pognati obdelavo Izračun osnov za boleznino. Obdelava se nahaja na meniju Letne obdelave.

S kljukico označite polje Izloči izvzete dodatke ter kliknete na Izračun.

 

Odpre se preglednica z izračunanimi zneski. Zaposlenim, katerim se boleznine vlečejo iz preteklih let, morate po standardnem postopku odstraniti kljukico v polju Izbran.S klikom na gumb  shranite novo izračunane osnove.

V tem prispevku