Prenovljeni PRAC - aktivacija modula

Obstoječi uporabniki prenovljene Knjige prejetih računov (PRAC), morate po namestitvi nove različice iCentra 2022_03_001, vnesti aktivacijsko kodo in urediti nastavitve za delovanje prenovljenega modula.

Vstop v prenovljeno knjigo bo z namestitvijo nove različice programa onemogočen. Ob kliku na meni Prejeti računi se odpre opozorilo, ki onemogoča vstop v prejete račune.

 


Naprošamo vas, da aktivacijsko kodo vnesete v meniju Nastavitve programa, kjer na zavihku Povezave najdete nov gumb .


Ob kliku na gumb se odpre okno, kjer se vnese aktivacijska koda.

Ko je aktivacijska koda uspešno vnesena se odpre okno, kjer za eno ali več podjetij oz. organizacij opravite aktivacijo prenovljenega modula. Lahko označite eno ali več organizacij (CTRL + klik miške na vrstice) in na dnu ekrana kliknete gumb .Ko je modul aktiviran, se izpolni Datum aktivacije in Status se spremeni v DA.

Tukaj je tudi možnost ponovne Deaktivacije modula. Možnost je predvidena, če smo se pri vnosu aktivacije zmotili (npr. v računovodskem servisu smo po pomoti prenovljeni PRAC aktivirali na napačnem nazivu oz. podjetju). Označimo organizacijo za katero želimo povrniti staro delovanje programa in kliknemo gumb  .Aktivacija prenovljenega modula, vnos in obdelava računov s prenovljeno različico in potem ponovna deaktivacija se odsvetuje. Računi, ki bodo vneseni z prenovljenim PRAC nosijo neke nove informacije na katerih temeljijo OLAP analize in predvsem pregledi povezav med modulom PRAC in MSP. Prehajanje med prenovljeno in starejšo različico programa bo povzročilo neusklajenost podatkov in morebitne napake na prikazih za katere SAOP ne prevzema odgovornost !

Na posamezni organizaciji z desnim klikom dostopamo tudi do revizijske sledi.

V tem prispevku