Kako iskati po bazi znanja?

V bazi znanja se nahaja zelo veliko napotkov za delo s programom, zato podajamo nekaj nasvetov za iskanje.

Iskalnik omogoča, da hitro in enostavno pridemo do želene vsebine. 

Iskanje določene besede

Za iskanje na primer besede regres, je dovolj, da v iskalnik vnesemo niz regr. V tem primeru bo iskalnik prikazal seznam člankov, ki v naslovu ali besedilu vsebujejo ta niz, torej besede regres, regresa, regresirani ... 

Med hitrimi zadetki se prikažejo članki, ki iskani niz vsebujejo že v naslovu. S klikom na naslov članka na hitrem seznamu se odpre izbrani nasvet za delo. 


Če med hitrimi zadetki ni iskane vsebine, kliknemo Enter oziroma ikono Lupa. Prikaže se seznam vseh člankov, ki vsebujejo iskani niz bodisi v naslovu ali kjer koli v besedilu.

Pri vnosu niza lahko uporabimo velike ali male črke, kar ne vpliva na rezultate iskanja. 

Tak način je primeren, če iščemo besedo, ki ni preveč splošna. Dober primer je na primer regres, pri čemer dobimo manjše število zadetkov. Če bi vnesli splošno besedo knjiženje ali besedo ddvbi dobili ogromno zadetkov.
 

Iskanje več besed

Če v iskalnik vpišemo besedi knjiženje in ddv, se na hitrem seznamu prikažejo članki, ki imajo v naslovu bodisi besedo obračun bodisi ddv. Na vrhu so tisti, ki v naslovu članka vsebujejo obe iskani besedi. 

Če iskane vsebine ni med hitrimi zadetki, kliknemo Enter oziroma na ikono Lupa. Dobimo seznam člankov, ki v naslovu ali besedilu vsebujejo besedo obračun in/ali ddv. Višje so članki, ki vsebujejo obe oziroma vse besede, če bi jih vpisali več.

Iskanje točno določene besedne zveze

Za iskanje točno določene besedne zveze jo zapišemo v navednicah, na primer "knjiženje ddv".


Na seznamu zadetkov se prikažejo članki, ki imajo iskano zaporedje besed. 

Če članek vsebuje besedo obračun in besedo ddvvendar se ne pojavita v iskani zvezi "obračun ddv", se članek ne bo prikazal med zadetki.

V tem prispevku