Izstavitev E-računov

Z zadnjo verzijo 2020.13.005 je možna izstavitev vseh E-računov. Predhodna verzija ni odpravila težave pri E-računih, ki se izstavljajo po el. poti (ePoštar) preko UJPnet-a na mail ter na stranki nimamo vpisanega bančnega računa. UJP sedaj zahteva tudi davčno številko pri vseh E-računih.

V primeru, da imate račune, ki niso bili uspešno poslani na UJP morate le te vrniti v pripravo ter jih še enkrat izstaviti z zadnjo verzijo. 

Račune vrnemo v pripravo (gumb na izstavitvi računov . V tabeli izberemo račune, ki niso bili uspešno izvoženi, tako, da damo v stolpcu »Izbor« kljukico pred računom. Nato kliknemo »Vrni v pripravo«Pomembno: UJP po novem zahteva pri vseh e-računih davčno številko plačnika sicer zavrnejo e-račun, zato je potrebno pred ponovno izstavitvijo e-računa vpisati davčno številko na plačniku, v primeru če je nimate (npr. na računih, ki grejo v spletno banko)
V primeru, ko se starši prijavijo preko svoje spletne banke na prejemanje e-računov, se davčna številka vidi na UJPu v zavihku E-računi -> Moji prejemniki. V tabeli najdete starša na podlagi naziva, ali številke bančnega računa, davčna številka pa je napisana v stolpcu »Prejemnik – DŠ«.

V tabeli izstavitev računov lahko prikažete samo e-račune, ki grejo v spletno banko oz. samo e-račune, ki grejo preko UJP na mail. E-računi, ki grejo v spletno banko imajo v stolpcu »Izstavi na« vpisano UJPnet, e-računi, ki grejo na mail pa e-pošta preko UJPnet-a B2B. Če želite npr, vrniti vse račune, ki niso šli v spletno banko, ker niso imeli vpisane davčne številke izberete v filtru »Izstavi na« UJPnet ter z desnim klikom izberete vse in jih nato vrnete v pripravo. Ko imate vpisane davčne številke lahko ponovno izstavite E-račune (ponovni zaključek obračuna ni potreben).V primeru, da ne pridobite pravočasno davčne številke lahko tak račun natisnete, tako da izberete otroka ter mu date kljukici na Tisk na tiskalnik in na Izstavitev računa – vse tisk. Na tak način se bo otroku, ki ima nastavljeno izstavitev e-računa, račun natisnil na papir.

V tem prispevku