Uvoz novih DM za JS – KP za dejavnost zdravstva in socialnega varstva, KP za zaposlene v zdravstveni negi ter KP za zdravnike in zobozdravnike v RS – 1.1.2023

Glede na objavo v Uradnem listu RS, št. 165/22 je Ministrstvo za javno upravo objavilo nov Katalog funkcij, delovnih mest in nazivov. Pripravili smo datoteko, s katero si v šifrant dodate (uvozite) nova delovna mesta. Navodilo je pomembno za vse tiste uporabnike, kateri si novih delovnih mest, veljavne od 1. januarja 2023 (skupine E, F in J) v šifrant še niste ročno dodali. 

Opozorilo: to navodilo je namenjeno samo uvozu novih delovnih mest (tistih, ki do sedaj v katalogu še niso obstajala). 

Uvoz delovnih mest

Pripravili smo datoteko novih delovnih mest: KEDelovnaMesta1.txt

S klikom na zgornjo povezavo se odpre šifrant, ki ga uvozite. Šifrant si morate najprej shraniti. To storite tako, da se postavite na datoteko, kliknete na desno miškino tipko in izberete Shrani povezavo kot (oziroma Save target as, če imate angleške Windowse).

Določite področje, kamor želite datoteko shraniti in kliknete na Shrani.

 

Delovna mesta uvozite tako, da na glavnem meniju obračuna plač izberete Šifranti…Ostali šifranti…Delovna mesta. Kliknete na ikono za uvoz podatkov .  Izberite UVOZ delovnih mest.

V polju Uvozna datoteka kliknete na , poiščete področje, kamor ste shranili datoteko z delovnimi mesti. Postavite se na , kliknite na Odpri. Izberite Samo dodajanje zapisov ter Potrdi. Ob koncu uvoza se izpiše statistika uvoza. Kliknete na Zapri.

Možno je, da se okno s statistiko odpre v ozadju iCentra in je program po uvozu neodziven. V tem primeru kliknite na ikono SAOP iCentra (v opravilni vrstici spodaj), da se odpre zgoraj prikazano okno.

Postopek uvoza je tako končan. V šifrant so tako dodana nova delovna mesta.

Po uvozu delovnih mest morate izvesti še posodobitev plačnih razredov na obstoječih delovnih mestih – ločeno navodilo.


V tem prispevku