Operaterji eRegistratorja

Običajno lahko vsi aktivni operaterji SAOP iCentra uporabljajo eRegistrator. V primeru aktiviranih naprednih funkcionalnosti pa se lahko uporabnik odloči, da bo imel omejeno število operaterjev, ki bodo smeli dostopati do eRegistrator. Število dostopov je del licenčnih podatkov SAOP iCentra in je vidno v sistemskih informacijah SAOP iCentra.

Če je število dostopov nič (0), pomeni da dostop operaterjev do eRegistratorja ni omejen.

V primeru omejenega dostopa do eRegistratorja opredelimo, kateri operaterji smejo dostopati do eRegistratorja, v šifrantu operaterjev. V tem primeru je potrebno pri vnosu podatkov o operaterju tudi aktivirati ali deaktivirati dostop do eRegistratorja.
Operaterji, ki nimajo aktiviranega dostopa do eRegistratorja, ne morejo dostopati do Pregleda nad dokumenti in Raziskovalca dokumentov eRegistratorja. Dostop do posameznega pripetega dokumenta v ERP procesu mu je omogočen tudi v tem primeru.

Če že imamo zapolnjeno največje dovoljeno število operaterjev eRegistratorja in bi radi dodali novega, se prikaže sporočilo
in novega operaterja eRegistratorja ni možno dodati.

V primeru, da je iz kakršnega koli razloga število operaterjev večje od največjega dovoljenega števila, se ob zagonu SAOP iCentra prikaže sporočilo
in nadaljnje delo s SAOP iCentrom ni možno do ureditve števila dostopov do eRegistratorja z licenčnimi pogoji, kar lahko stori samo operater Skrbnik.

V tem prispevku