Bonitetne informacije v iCentru

Od verzije 6.28.014 naprej vam iCenter omogoča spremljanje bonitetnih informacij, s pomočjo katerih ocenite tveganost poslovanja z vašimi poslovnimi partnerji.

SAOP iCenter vam od verzije 6.28.014 omogoča spremljanje bonitetnih informacij, s pomočjo katerih ocenite tveganost poslovanja z vašimi poslovnimi partnerjiBrezplačno vam je na voljo splošni »Indikator poslovanja«, proti plačilu pa so na voljo tudi podrobnejše »Bonitetne informacije« za gospodarske družbe in samostojne podjetnike v Sloveniji.
Podatki o boniteti strank se osvežujejo avtomatsko enkrat dnevno.

Indikator poslovanja

Indikator poslovanja prikazuje, ali je izbrana stranka:

 • blokirana ali
 • insolventna ali 
 • izbrisana.

Ikona z indikatorjem poslovanja se nahaja na vsaki posamezni stranki:
V primeru, da stranka ne izpolnjuje nobenega od treh zgoraj omenjenih pogojev, se Indikator poslovanja prikazuje z zeleno barvo:.V primeru, da stranka izpolnjuje najmanj enega od treh zgoraj omenjenih pogojev, pa se Indikator poslovanja prikazuje z rdečo barvo:.Indikator poslovanja se lahko prikazuje tudi v sami preglednici oz. tabeli šifranta strank:V primeru, da se vam stolpec z Indikatorjem poslovanja ne prikazuje, morate tabelo urediti tako, da z desno tipko miške kliknete v preglednico in nato kliknete »Izbira stolpcev«:V levem predelu okna, ki se vam odpre, izberite »Indikator poslovanja« in ga s puščico prestavite desno preglednico.Pogoji za prikaz Indikatorja poslovanja:

 1. Nameščen ePoštar (če ga še nimate, nam pišite preko zahtevka za tehnično pomoč) 

 2. Na posamezni stranki mora biti vpisana matična ali davčna številka: 3. Na zavihku »Bonitetni podatki« stranke obkljukan »Indikator poslovanja«. Polje lahko označite posamezno na stranki:


Indikatorje poslovanja pa lahko označite tudi za več strank hkrati tako, da: 

 1. na preglednici strank kliknete na gumbu Uvoz

 2. in nato kliknete na obdelavo »Uvoz bonitetnih podatkov – Indikator poslovanja«  Odpre se vam okno, kjer z miško obkljukate stranke, za katere želite, da se Indikator poslovanja prikazuje. Če želite prikaz za vse stranke, obkljukate Izberi vse:   Obdelavo lahko zaščitimo z varnostnim sistemom, kar pomeni, da jo lahko zažene le pooblaščen operater v vaši organizaciji.

Bonitetne informacije (storitev podjetja Bisnode)

Storitev Bonitetnih informacij je nadgradnja Indikatorja poslovanja, saj vam zagotovi podrobnejše informacije o poslovanju posamezne stranke. Gre za storitev podjetja Bisnode, ki je umeščena v iCenter in zajema dostop do bonitetnih informacij tistim uporabnikom programskih rešitev SAOP, ki sklenejo pogodbo s podjetjem Bisnode.

Kako do bonitetnih informacij v SAOP iCentru

V primeru, da želite omenjeno storitev, oddajte zahtevek za vsebinsko pomoč, kjer navedete »Želim pogodbo Bisnode«. Na podlagi tega vas bo kontaktiral prodajni referent iz podjetja Bisnode d.o.o. Na podlagi poslovnega modela lahko zakupite različne segmente podatkov, kot so bonitetna ocena, kreditni limit, kreditna marža...
V primeru, da boste s podjetjem Bisnode d.o.o. sklenili pogodbo, bomo o tem avtomatsko obveščeni in vam bomo uredili dnevno osveževanje Bonitetnih informacij v vašem iCentru (namestitev in nastavitev ePoštarja).

Bonitetne informacije se bodo osveževale le strankam, ki imajo vpisano davčno ali matično številko: 

 

Na zavihku stranke »Bonitetni podatki« lahko ročno označite Pridobi bonitetne podatke: Bonitetne informacije lahko hkratno pridobite tudi za več strank hkrati: 

 • na preglednici strank kliknete na gumbu Uvoz
 • in nato kliknete na obdelavo »Uvoz bonitetnih podatkov – Pridobi bonitetne podatke«

   

Odpre se vam okno, kjer obkljukate stranke, za katere želite, da se Bonitetne informacije prikazujejo. Če želite prikaz za vse stranke, obkljukate Izberi vse: Obdelavo lahko zaščitimo z varnostnim sistemom, kar pomeni, da jo lahko zažene le pooblaščen operater v vaši organizaciji. 
Z zagonom zgornje obdelave se hkrati vsem izbranim strankam izpolni izbira »Pridobi bonitetne podatke« na zavihku Bonitetni podatki.

Brezplačni posnetek

Rešitev Bonitetne informacije smo predstavili na kratkem brezplačnem seminarju.

Naročite brezplačni posnetek… 

V tem prispevku