Kuhinja
Knjiženje brez normativov
Vsebina
Opis. 1
Vpis porabe. 2
Kontrola porabe. 4
Popravek knjiženja. 5
Dodajanje novega živila na obrok. 7
Zmanjšanje porabe določenega živila. 9
Knjiženje porabe brez normativov je namenjeno kuhinjam, ki želijo spremljati porabo po obrokih in ne uporabljajo receptur.
Pri knjiženju porabe najprej izberemo enoto za želeni datum in kliknemo na knjiženje brez normativov.Odpre se tabela, kjer so navedeni vsi artikli, ki imajo zalogo v skladišču označene enote.V ustrezne stolpce vpišemo količine živil, ki jih želimo knjižiti za porabo tega dne za izbran obrok.Če želimo poiskati določeno živilo, vpišemo delni naziv živila v polje pod naziv artikla. Primer iskanja sira.V tabelo sedaj vpišemo želene porabe.Če želimo preveriti, katera živila smo vpisali na posamezen obrok, kliknemo na polje »količina porabljena« pod želenim obrokom.Ko želimo zaključiti vpis porabe, kliknemo na gumb »Knjiži porabo«.Za izbran dan in enoto lahko na tak način knjižimo porabo le enkrat!
Kontrola porabe je možna na izpisuČe želimo izpis za eno enoto, ne izbiramo obrokov.
V primeru, da želimo popraviti knjiženje določenega obroka, desno kliknemo na izbrani obrok. Na prikazanem meniju pa izberemo možnost popravi knjiženje.Odpre se knjiženje v materialnem poslovanju.Kliknemo na zavihek vrstice in ikono za dodajanje vrstic
Izberemo živilo preko prikaza zaloge.Vpišemo delno ime živila, na tabeli izberemo ustrezno živilo in potrdimo s klikom na gumb Izberi.Vpišemo količino in knjižimo.
Če pa želimo zmanjšati količino porabe, kliknemo na ikono za dodajanje vrstice.Vpišemo direktno šifro artikla in količino z MINUSOM za zmanjšanje skupne količine.Po potrditvi imamo sedaj na zbiru knjiženja na porabi 10 namesto prvotnih 14 kg porabe.
BLOG: Poplave 2023 – ukrepi za pomoč pri odpravi posledic
BLOG: Najpogostejše računovodske napake v javnem sektorju
BLOG: Vodenje evidenc o izrabi delovnega časa
BLOG: Regres 2023 v podjetju
BLOG: ZVOP-2 in izrekanje kazni
BLOG: Novi obrazec REK-O od 1. januarja 2023 dalje